Luchtvracht

Handleiding Luchtvracht

Onze luchtvrachtservice biedt jou de mogelijkheid om je producten snel en gemakkelijk via ons luchtvrachtnetwerk te verzenden. Wij hebben verschillende samenwerkingsverbanden met luchtvaartmaatschappijen en vliegen meerdere keren per week vanuit zowel Shanghai als Shenzhen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te verzenden vanuit vrijwel alle luchthavens in China!

 

Kosten

Via onze kostencalculator op de website en in je account kun je een kostenindicatie berekenen van jouw zending. Wij hanteren maandelijkse tarieven. De vluchtdatum is hierop van toepassing en níet de datum dat je de boeking bij ons geplaatst hebt!

Het belastbaar gewicht wordt in rekening gebracht, dit is ofwel het brutogewicht óf het volumegewicht. Het volumegewicht kun je berekenen door het volume van de zending te delen door 0,006.

Voor de uitlevering binnen Nederland/België hebben wij een overeenkomst met DHL. Je zal 1-2 dagen voor levering de Track & Trace-code ontvangen d.m.v. een automatisch gegenereerde e-mail van DHL. Hiermee kun je de status van de uitlevering in de gaten houden. Voor de tarieven van de uitlevering, zie onze calculator of de handleiding. Grotere zendingen leveren wij uit op pallets en daar bieden wij een offerte op maat voor.

 

Inklaring

Voor ieder product dienen wij een inklaring te verzorgen bij de douane. De inklaringskosten kun je berekenen met behulp van de calculator.

Over de waarde van de goederen zal 21% BTW bij invoer gerekend worden, tenzij je in het bezit bent van een Artikel 23-vergunning, alsmede de verschuldigde invoerrechten. De invoerrechten zijn gebaseerd op de HS-code(s) die wij van jou ontvangen. Het invoerrechten percentage kun je zelf opzoeken op; https://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=nl.

Voor de volledige handleiding met stappenplan hoe je de boeking moet maken, ga naar onze handleiding luchtvracht bovenaan deze pagina!

 

Hoe verloopt het proces?
1. Aanmelding
Je meldt de producten die je wilt laten verzenden aan voor een zending. Dit doe je gemakkelijk door een account aan te maken en een boeking te plaatsen in het dashboard van Import4You.
2. Verzameling
Zodra wij jouw boeking hebben ontvangen, laat je de leverancier de producten verzenden naar ons warenhuis in China. Dit adres krijg je van ons. Uit ervaring duurt de verzending van jouw leverancier naar ons warenhuis meestal 1-3 dagen. Hoe dichterbij jouw leverancier bij Shanghai of Shenzhen zit, hoe sneller de verzending.
3. Verzending
Zodra alle goederen verzameld zijn, worden deze verzonden via het vliegtuig naar het land van bestemming.
4. Inklaring
Goederen moeten eerst ingeklaard worden door de douane, een gecompliceerd administratief proces. We nemen het volledige inklaringsproces op ons, zodat jij je kunt focussen op het schalen van je bedrijf.
5. Aflevering
Je ontvangt je producten binnen maximaal een week tijd nadat ze bij ons magazijn zijn aangeleverd. Voor minimale verzendkosten zijn jouw producten nu klaar om verkocht te worden.
6. Betaling
Zodra de invoerrechten en BTW-kosten van de douane bekend zijn, sturen we je een verzoek tot betaling. De betaling dient uiterlijk 2 weken na levering voldaan te worden.
Onze voordelen

✅  Jarenlange ervaring voor zekerheid dat je producten in goede handen zijn

✅  Ingewikkelde administratieve processen worden voor je geregeld

✅  Volledige focus op je eigen onderneming

✅  De beste service, de scherpste tarieven en de snelste levertijd

✅  Verzending met honderden ondernemers als collectief, voor een lager kilotarief

✅  Ruim 40.000 m2 aan opslagcapaciteit